Uztura speciālists

alise kindzule - uztura speciliste„Uzturs cilvēka dzīvē nav augstākā balva, bet tas tomēr ir pamats, uz kura dzīves augstākās vērtības var iet zudumā vai arī uzplaukt.”  M. Birthers Benners

Sveicināti, esmu Alise Kindzule, uztura speciāliste.

Esmu beigusi rehabilitācijas fakultātes profesionālo bakalaura studiju programmu un ieguvusi grādu veselības aprūpē un uztura speciālista kvalifikāciju. Šobrīd turpinu papildināt savas zināšanas maģistra programmā – uzturzinātne.

Ja liekas, ka kaut kas nav kārtībā ar savu veselību, ir jāieklausās sevī, jāatrod un jārisina problēma. Ja ikdienas saspringtajā vidē ir vēlēšanās ko mainīt un darīt lietas labā, šķiet, būtu jāsāk ar uzturu. Jo skaidrs ir viens – tu esi tas, ko tu ēd. Uztura speciālisti ir tie, kas ārstē ar uzturu, lai nomāktu nogurumu, spēka izsīkumu, stiprinātu imunitāti, veicinātu labu pašsajūtu, apmierinātību ar sevi, vairotu iekšējo harmoniju un enerģiju dienas garumā.

Uztura speciālists konsultē ikvienu, kas vēlas sakārtot savu ēdienkarti, tai skaitā sportistus, grūtnieces, jaunās māmiņas, bērnus, pusaudžus, vecus cilvēkus u.c.  Uztura speciālists palīdz dažādu saslimšanu gadījumā, kur uzturam ir nenovērtējama nozīme, piemēram – cukura diabēts, sirds – asinsvadu sistēmas saslimšanas, alerģijas, produktu nepanesības, ēšanas traucējumi, onkoloģiskās saslimšanas, kuņģa, aizkuņģa dziedzera, barības vada, aknu, nieru slimības u.c.

Neizpratnes un zināšanu trūkuma dēļ, ir izveidojušies neskaitāmi mīti par ēšanas paradumiem, režīmu un uzturu kopumā, kas bieži vien ir absurdi, kā piemēram:

–    svara zaudēšanai nav jēgas, jo tas ātri vien tiek atgūts,
–    jo nežēlīgāka diēta, jo lielāks efekts,
–    jo vairāk kilogramu izdodas zaudēt īsā laika posmā, jo labāka svara zaudēšanas metode,
–    nedrīkst ēst pēc plkst. 18.00,
–    no uztura pilnībā jāizslēdz miltu produkti,
–  tievēšanas laikā jāatsakās no daudz kā garšīga, veselīgs uzturs ir negaršīgs un sastāv vienīgi no dārzeņiem un augļiem,
–    nevar zaudēt svaru, ja ēd, līdz tiek sasniegta sāta sajūta u.c.

Tāpēc konsultācija pie uztura speciālista un īpaši vērtīga un nozīmīga, lai veidotos pareiza izpratne par to, kādai būtu jābūt mūsu ēdienkartei, jo skaidrs ir viens: „ Kā ēdīsi, tā dzīvosi!”.

Mūsdienās cilvēka uzturs ļoti atšķiras no uztura senatnē. Cilvēkam nācās smagi strādāt, lai iegūtu nepārstrādāto, šķiedrvielām bagāto, dabiski augstvērtīgo pārtiku, ko veidoja galvenokārt graudaugu un dzīvnieku izcelsmes produkti ( gaļa, zivis) un ūdens. Šobrīd uzturā lietojam pārstrādātu, daļēji uzturvērtību zaudējušu pārtiku, kam tehnoloģiskos procesos pievienotas neskaitāmas pārtikas piedevas. Nereti cenšamies nepilnvērtīgo pārtiku papildināt ar uztura bagātinātājiem, bet to vajadzētu darīt zinoša speciālista vadībā. Tomēr cilvēka organisms jau nav mainījies un ar dažādiem pārtikas nepanesības un alerģijas simptomiem dod mums ziņu, ka šāda veida uzturs tam nepatīk. Mums tajā vajadzētu ieklausīties un atbilstoši reaģēt.

Ja liekas, ka kaut kas nav kārtībā ar savu veselību, ir jāieklausās sevī, jāatrod un jārisina problēma.

Ja ikdienas saspringtajā vidē ir vēlēšanās ko mainīt un darīt lietas labā, šķiet, būtu jāsāk ar uzturu. Jo skaidrs ir viens – tu esi tas, ko tu ēd.

Ir vērts padomāt par to, kā sabalansēt uzturu, lai izvairītos no liekā svara un dažādām saslimšanām. Lai saprastu, kā vislabāk to izdarīt, uz sarunu aicināju Veselības salona 888 uztura speciālisti, Latvijas diētas un uztura speciālistu asociācijas biedri Alisi Kindzuli.

Kas īsti ir uztura speciālists?

Uztura speciālisti ir tie, kas ārstē ar uzturu, lai nomāktu nogurumu, spēka izsīkumu, stiprinātu imunitāti, veicinātu labu pašsajūtu, apmierinātību ar sevi, vairotu iekšējo harmoniju un enerģiju dienas garumā. Uztura speciālists konsultē ikvienu, kas vēlas sakārtot savu ēdienkarti, tai skaitā sportistus, grūtnieces, jaunās māmiņas, bērnus, pusaudžus, vecus cilvēkus u.c.  Uztura speciālists palīdz dažādu saslimšanu gadījumā, kur uzturam ir nenovērtējama nozīme, piemēram – cukura diabēts, sirds – asinsvadu sistēmas saslimšanas, alerģijas, produktu nepanesības, ēšanas traucējumi, onkoloģiskās saslimšanas, kuņģa, aizkuņģa dziedzera, barības vada, aknu, nieru slimības u.c.

Pārtika veselībai, vs888

Kuri ir tie cilvēki, kuri atnāk uz konsultāciju pie uztura speciālista?

Vispirms jau tie ir cilvēki, kuri apzinās, ka ikdienā  ēd pilnīgi nepareizi. Šie cilvēki nāk vienkārši sakārtot savu ēdienkarti, lai rastos izpratne par uzturu kā tādu, lai saprastu, kā ar uztura palīdzību var izvairīties no saslimšanām, uzlabot pašsajūtu. Ar pārtiku cilvēks uzņem olbaltumvielas, ogļhidrātus, taukus, vitamīnus un minerālvielas, kas katra pilda vairākas funkcijas, tāpēc nedrīkst pieļaut nevienas uzturvielas deficītu.  To savukārt var nodrošināt sabalansēts un dažādības principam atbilstošs uzturs.
Nāk cilvēki, kuri grib nomest lieko svaru, tie var būt ļoti daudzi kilogrami vai tikai pāris. Pēc palīdzības vēršas cilvēki, kuriem diagnosticētas  kādas saslimšanas, piemēram, sirds un asinsvadu slimības, cukura diabēts, gremošanas trakta saslimšanas, vai kādas alerģijas, pārtikas nepanesības, piemēram, celiakija. Celiakijas slimnieki ir vieni no tiem, kuriem obligāti būtu jākonsultējas ar uztura speciālistu, jo bieži vien nav izpratnes par to, kuri tad īsti ir glutēnu nesaturošie produkti. Piemēram, pelējuma siers šajā gadījumā var būt bīstams, jo pelējuma baktērijas tiek audzētas uz maizes ierauga. Jāsaka, ka situācija ar celiakiju kļūst aizvien pozitīvāka, jo ir iespējams nopirkt daudzus glutēnu nesaturošos produktus.
Vēl viena grupa ir sportisti. Vīrieši grib uzaudzēt muskuļu masu un nomest alus puncīšus, sievietēm svarīgi ir nomest liekos kilogramus, tomēr sabalansēt uzturu ar pietiekamo olbaltumvielu daudzumu, vitamīniem, minerālvielām. Lai sasniegtu rezultātus sportā, uzturam ir nenovērtējama nozīme, jo pareizs uzturs sportistiem veicina darbaspējas, aizkavē noguruma iestāšanos slodzes laikā, regulē ķermeņa masu un paātrina darbspēju atjaunošanos pēc slodzēm.
Ar pareizu uzturu var palīdzēt pie praktiski jebkuras saslimšanas. Pastāv uzskats, ka 85% saslimšanu saistītas ar nepareizu uzturu.

Tātad, ja cilvēks pareizi ēd, ir iespējams izvairīties no saslimšanas ar vēzi?

Saslimšana var attīstīties un var arī neattīstīties. Tas ir atkarīgs gan no psiholoģiskiem aspektiem, stresa daudzuma, nepareiza uztura un dzīves ritma, kā arī no fizisko aktivitāšu trūkuma. Tas viss ir kompleksi. Runājot par uzturu, to var salīdzināt ar degvielas liešanu automašīnā, ja tiks ielieta nepareiza degviela, mašīna nedarbosies.

Pēdējā laikā daudz tiek runāts par alerģijām un pārtikas nepanesībām, kā risināt šo jautājumu?
Pārtikas nepanesība un alerģija biežāk ietekmē tieši attīstīto valstu iedzīvotājus un ir kļuvusi par nopietnu veselības problēmu.

Ir pierādīts, ka pirmajos dzīves gados tā skar 6 – 8 % bērnu. Visbiežāk reakcijas novērojamas no ikdienā visbiežāk lietojamiem produktiem, piemēram, piena, olām, zivīm, zemesriekstiem, soju, kviešiem.

Laboratorijā ir iespējams noteikt alergēnspecifiskos IgE un IgG testus. Iespējamie alergēni, kurus var pārbaudīt ir : dažādi sieri, glutēns, zirņi, zemes rieksti, kokosrieksti, menca, lasis, griķi, auzu milti, kukurūza, burkāni, selerijas, āboli, apelsīni, liellopu gaļa, cūkgaļa, vistas gaļa, kartupeļi, kviešu milti, rudzu milti, tomāti, saldie pipari, banāni, olas baltums, olas dzeltenums, piens, alfa – laktoalbumīns, beta – laktoalbumīns, kazeīns, sojas pupiņas.
Lai konstatētu saslimšanu, var doties pie uztura speciālista, kurš vizītes laikā ievāks informāciju par pacienta veselības stāvokli, slimības vēsturi, uztura paradumiem, dzīvesveidu, izanalizēs iespējamos alergēnus un nosūtīs uz laboratoriju, lai veiktu nepieciešamos testus. Pēc rezultātu saņemšanas speciālists palīdzēs koriģēt un sabalansēt ēdienkarti, izskaidros uztura pamatprincipus un piemēros ēdienkarti katram individuāli tā, lai uzlabotu veselību un novērstu nepatīkamo simptomātiku.

Vai tikai ar pareizu uzturu pietiks, lai nomestu lieko svaru?

Tas ir kompleksi, ja cilvēks ir pieradis daudz ēst, ir jāsakārto ēdienkarte, badoties nedrīkst nekādā gadījumā. Jāņem vērā, ka uzsākot radikālas diētas, ko dara vairums sieviešu, organisms saņem spēcīgu triecienu un vēlāk gatavojas tam, ka tāda situācija atkārtosies un uzkrāj divas reizes lielākas rezerves nekā parasti. Tāpēc vairumā gadījumu svars tiek atgūts ar uzviju. Ēšanai jābūt pareizai, kam jādarbojas kompleksi ar fiziskām aktivitātēm, kaut vai tik daudz, cik aiziesim ar kājām to vienu pieturu, neizmantosim liftu, bet kāpsim pa trepēm. Principā dienā būtu jānoiet 10 000 soļu, bet mēs staigājam ļoti maz. Agrāk cilvēki ēda pietiekoši, bet viņi arī smagi strādāja, lai pie ēdiena tiktu. Tagad viss ir gatavs un līdz ar to zaudējis savu vērtību. Ļoti skeptiski jāskatās uz milzīgo „brīnumlīdzekļu” klāstu, kas sola mums ideālu figūru īsā laikā.

Kā ir tad, ja cilvēks grib nevis nomest svaru, bet tieši otrādi- uzņemt to? Vai uztura speciālists var palīdzēt?

Var palīdzēt, bet tas noteikti ir grūtāk nekā nomest svaru. Lielā mērā tas ir atkarīgs no ģenētikas, jo vielmaiņa ir ātrāka, tādēļ ir stingri jāpiedomā, kā vislabāk svaru palielināt.  Ir jāizvērtē, vai papildus  lietot vēl kādus proteīnus un tā saucamos “nutri drinkus”. Katrai situācijai ir jāpieiet individuāli un jāmeklē risinājumi un alternatīvas.

Vēl viena problēma mūsdienās ir sēdošais darbs. Mēs atnākam uz biroju, apēdam kādu bulciņu, nav laika paēst, kā lai šo situāciju uzlabo?
Šī ir viena no lielākajām 21. gadsimta problēmām, kad tehnoloģijas attīstījušās līdz tādam līmenim, kas ļauj mums visu dienu nosēdēt pie datora. Pat krēsli uz ritenīšiem mudina mūs necelties, lai paņemtu kādu darbam nepieciešamo mapi. Pusdienas tiek ēstas vietējās kafejnīcās, lai gan jāsaka,

ka tur  ēdiens nav tas pats labākais. Visbiežāk pusdienas ir treknas, piesātinātiem un trans taukiem (sliktiem taukiem) bagātas, kas satur lielu sāls daudzumu un bagātīgu pārtikas piedevu klāstu. Mājās gatavotam ēdienam ir cita vērtība. Jāsāk ar to, ka jāpārvar slinkums, jāsaņemas, jāpagatavo ēdiens mājās un jāņem līdzi uz darbu.

Tagad ļoti daudz runā arī par pārtikas kvalitāti skolās, vai arī Jūs palīdzat noregulēt ēdienkarti bērniem?

Jā, protams. Uztura speciālisti aktīvi piedalās dažādos ES līdzfinansētajos projektos, aktīvi darbojas LDUSA  – Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācija, kas tika nodibināta 2009. gadā, kas projektu ietvaros brauc uz skolām un lekciju veidā stāsta bērniem par veselīga uztura pamatprincipiem, piena produktiem. Apskatam dažādus pārtikas produktus , kā piemēram Actimel.

Bet reklāmās jau stāsta, ka tas ir ļoti veselīgs dzēriens.
Lai arī to reklamē kā ļoti veselīgu, tur iekšā ir 4 līdz 6 tējkarotes cukura, tā ir puse no tā Aktimelīša. Tas ir šausmīgi! Protams, ja atnāk mamma ar bērnu, pastāstam gan mammai kādam vajadzētu būt uzturam, gan arī bērnam, jo bērns ļoti labi spēj uzņemt interesanti pasniegtu informāciju, it īpaši, ja tiek parādīti kādi salīdzinājumi.

Un kā ir ar saldumiem? Vai tiešām konfektes ir sliktas?

Bieži esmu novērojusi situāciju, ka vecāki bērniem vispār neļauj ēst saldumus, un kad bērns aiziet ciemos, ļaujas pārmērībām.Bērnam vielmaiņa ir daudz ātrāka nekā pieaugušajam, tāpēc nekas ļauns no kārumiem nenotiks, galvenais, lai tās nav pārmērības un izvēlētie našķi būtu veselīgi. Tas ir briesmīgi, ja bērns saldumus slēpj un ēd tos mammai nezinot. Vislabāk būtu tos pagatavot kopā, piemēram, mušļus, bez piedevu jogurtus ar ievārījumu. Veselīgi našķi varētu būt pašu gatavoti auzu pārslu un citi pilngraudu cepumi, svaigi, žāvēti augļi, rieksti, sukādes. Mājās gatavojot gan jāievēro, ka cukuru jāpievieno mazākā daudzumā, jo receptēs tas bieži vien ir pārspīlēts. Mājās gatavots ēdiens vienmēr būs garšīgāks un mēs arī zinām, kas tur ir iekšā. Un pa kādai konfektītei noteikti var, nav jāaizliedz visi saldumi.

Par uzturu uztraucas arī topošās māmiņas un jaunās māmiņas, vai arī viņām palīdzat ar uztura jautājumiem?

Tagad sāk runāt par to, ka katrai grūtniecei vajadzētu vismaz vienu apmaksātu konsultāciju pie uztura speciālista, tas ir pamatoti.  Kopīgi mēģinām tikt galā ar slikto dūšu, veidojam izpratni par veselīgu uzturu, jo bērniņam jau no paša sākuma gribas dot to labāko. Grūtniecēm ikdienas

uzturs būtu jāpapildina ar aptuveni 300 kalorijām,  tad mēs cenšamies to ieviest ēdienkartē, aplūkojam, kādi uztura produkti nodrošinātu vēlamos vitamīnus un minerālvielas. Ir pat svarīgi, lai grūtniece nepieņemtos svarā pārāk daudz, jo tas var bērnam nākotnē veicināt kādas saslimšanas, piemēram, cukura diabētu. Un nedrīkst sevi ierobežot pilnībā, ja, piemēram, ir dzerta kafija, tad tās patēriņš jāsamazina pakāpeniski.

Kā norisinās konsultācija pie uztura speciālista?

Vizītes laikā uztura speciālists ievāc informāciju par pacienta veselības stāvokli, slimību vēsturi, uztura paradumiem, fiziskās aktivitātes līmeni un dzīvesveidu, nosaka antropometriskos rādītājus (svars, garums,vidukļa-gurnu attiecība, ĶMI), izanalizē esošo ēdienkarti, izskaidro veselīga uztura pamatprincipus, veselīga ēdiena gatavošanas paņēmienus, kā arī svara kontroles metodes, atrod individuālu risinājumu katra mērķiem un vēlmēm. Pēc pirmreizējās konsultācijas ir iespēja un arī vēlams turpināt samazināt svaru uztura speciālista uzraudzībā sastādot individuālo ēdienkarti.

Kā ir ar tievēšanas preparātiem, vai tie ir nepieciešami un iedarbīgi?

Ja uztura bagātinātājiem ir medicīnisks pamatojums, tad jā, var lietot, protams, saskaņojot ar ārstu. Piemēram, B grupas vitamīni, dzelzs, magnijs, zivju eļļa var būt kā papildinājums ikdienas uzturam. Jāatceras, ka ar uzturu mums vajadzētu uzņemt visvairāk nepieciešamo uzturvielu –  minerālvielu, olbaltumvielu un vitamīnu, jo ar uzturu tie uzsūksies vislabāk, bet nepieciešamības gadījumā lietot kaut ko papildus. Nebūtu ieteicams kā informācijas avotu izmantot reklāmas vai presi un iegādāties kādus preparātus, kurus nav ieteicis speciālists. Vislielākās problēmas var rasties lietojot vairākus preparātus kopā, kas īpaši izteikti ir vecāka gadu gājuma cilvēku vidū, rodas salikums, par kuru nav zināms, kādas sekas tas atstās uz veselību. Īpaši jāuzmanās pērkot preparātus, nepārliecinoties, no kurienes tie nākuši, kāds ir to sastāvs.  Ja ir vēlme sakārtot savu svaru un uzturu, labāk konsultēties tieši ar zinošu ārstu un uztura speciālistu. Tā ir arī kopdarbība ar ārstu, vadoties pēc tā, kāda ir diagnoze, lai tiktu sasniegts vēlamais rezultāts.

Masu mēdijos var izlasīt dažādus viedokļus un uzskatus, kas saistīti ar uzturu, kā ir ar to patiesumu?

Neizpratnes un zināšanu trūkuma dēļ, ir izveidojušies neskaitāmi mīti par ēšanas paradumiem, režīmu un uzturu kopumā, kas bieži vien ir absurdi, kā piemēram:
–    svara zaudēšanai nav jēgas, jo tas ātri vien tiek atgūts,
–    jo nežēlīgāka diēta, jo lielāks efekts,
–    jo vairāk kilogramu izdodas zaudēt īsā laika posmā, jo labāka svara zaudēšanas metode,

–    nedrīkst ēst pēc plkst. 18.00,
–    no uztura pilnībā jāizslēdz miltu produkti,
–    tievēšanas laikā jāatsakās no daudz kā garšīga, veselīgs uzturs ir negaršīgs un sastāv vienīgi no dārzeņiem un augļiem,
–    nevar zaudēt svaru, ja ēd, līdz tiek sasniegta sāta sajūta u.c.

Tāpēc konsultācija pie uztura speciālista un īpaši vērtīga un nozīmīga, lai veidotos pareiza izpratne par to, kādai būtu jābūt mūsu ēdienkartei, jo skaidrs ir viens: „ Kā ēdīsi, tā dzīvosi!”.

Ar cik apmeklējumiem pietiktu, lai sasniegtu savus vēlamos rezultātus?

Tas ir individuāli. Ja ir kādas saslimšanas, piemēram, kuņģa čūla, teiksim, nevar ēst asu vai treknu ēdienu, cilvēks bieži vien nemaz nezina, kas ir trekns. Šādos gadījumos, lai izskaidrotu svarīgākos principus, var pietikt ar vienu konsultāciju. Ja cilvēks grib sakārtot ēdienkarti, pamainīt savu esošo dzīves stilu pret veselīgāku, nepieciešama motivācija, tad iespējams būs vajadzīgas vairākas tikšanās reizes. Piemēram, pēc konsultācijas cilvēks mājās raksta uztura dienasgrāmatu, tiekoties, mēs analizējam kļūdas. Ir jāpaiet aptuveni divām nedēļām, lai manītu kādas izmaiņas.  Par to pašu sāls lietošanu- ja cilvēks ļoti daudz lietojis uzturā sāli un tagad ir izlēmis to vairs nepievienot uzturam, tad pēc divām nedēļām garšas kārpiņas būs pielāgojušās. Starp citu, laba sāls alternatīva ir garšvielas, jo vajadzīgais sāls daudzums, kas ir aptuveni 5 g dienā, jau ir gatavajos pārtikas produktos. Ar garšvielām var eksperimentēt, atrodot sev piemēroto garšas buķeti, turklāt garšvielas ir daudz veselīgākas.

Mūsu sarunas nobeigumā Alise vēl piebilst, ka galvenais ir uzdrošināties sākt kaut ko darīt un griezties pēc palīdzības pie speciālista, rēķinoties, ka mērķu sasniegšana notiek pakāpeniski, lēnā garā, jo pareizi un veselīgi  zaudēts svars, tā, lai zaudētais neatgrieztos, ir 2 – 3 kg mēnesī. Uztura speciālists jūs nemocīs ar drastiskām diētām, jo, kā saka Alise, nedrīkst pieļaut izsalkuma un slāpju sajūtu. Vienmēr iesakāms ir turēt somiņā kādu veselīgu uzkodu un ūdens pudelīti, lai nerastos situācija, ka dienas steigā piemirstam paēst, bet vakara lielāko daļu pavadām pie ledusskapja.
Un vēl viens mazs knifiņš- izmantojiet uzturā kviešu klijas, liekot tās klāt jau gatavam ēdienam, jo tajās ir šķiedrvielas, kas veicina gremošanas procesus, stimulē imunitāti un palēnina uzturvielu uzsūkšanos.

Tādēļ, mīļie draugi, rūpēsimies par savu uzturu, lai sasteigtajā dienas ritmā, mēs būtu dzīvespriecīgi, enerģijas pilni un veseli!

Ideāls svars, tievēt, diēta VS888

Paaugstināts vai pazemināts svars novājina orgānu normālu darbību, kā rezultātā veidojas dažādu orgānu slimības.
Ir svarīgi iegūt vēlamo svaru, jo iegūstot pamatotu labsajūtu, ir pozitīva dzīves uztvere.

Pats galvenais ieguvums – pareizs vielmaiņas process, kura rezultātā notiek liekā svara samazināšana un vēlamā svara nostabilizēšana.

Svara samazināšana- korekcija ar diagnostikas palīdzību:

Viena no mūsu diagnosticēšanas iekārtas iespējām ir konstatēt liekā svara cēloni, tas ir – bieži to pastiprina kāda orgāna disfunkcija. Pēc izmeklēšanas, izstrādājam individuālu shēmu organisma attīrīšanai, vājo orgānu uzlabošanai, lai ar dabīgiem preparātiem un sabalansētu uzturu iegūtu vēlamo svaru.

Ar Veselības salona 888 svara samazināšanas programmu organisms dabīgā veidā atbrīvosies no liekā piesārņojuma, kas normalizēs visa ķermeņa funkciju. Organisma pH līmeņa normalizēšana dod dabīgu iespēju uzlabot darbību visām organisma sistēmām. Turpmāk visi vielmaiņas procesi noritēs aktīvāk. Zarnu trakta un citu organisma sistēmu pareizas darbības rezultātā notiks dabīgs tievēšanas process. Būs pareizs uztura vērtīgo vielu šķelšanās un uzsūkšanās process.
Tas dod iespēju mainīt dzīves kvalitāti, kļūt aktīvam, būt veselam, aktīvi atpūsties, ceļot, kompānijā priecāties bez kompleksiem, celt pašapziņu, veidot karjeru …!

To visu mēs varam iegūt kopā: Vienotībā spēks !

Aicinām Tevi uz pirmajiem soļiem –  iegādājies jauno Mācību DVD, kur video filmas vadībā iegūsti informāciju un uzsāc ceļu uz veselīgu dzīvesveidu un vēlamo svaru!