zalesNogurums, galvas sāpes, liekais svars, dzīvesprieka trūkums un priekšlaicīgs vecums, slimības, tas  sākas no zarnu trakta  mikrofloras izmaiņām gremošanas sistēmā. Organisms ir disbalansēts, kaitīgās baktērijas, strauji vairojoties, nomāc labvēlīgo baktēriju vairošanos un organisms nav spējīgs pats atbrīvoties no toksīniem, kaitīgajām vielām, kas rodas ēdiena šķelšanās rezultātā, sadzīves ķīmija, stresi utt.

Šādā situācijā  rodas disbakterioze, divpadsmitpirkstu zarnas iekaisums, tievo, resno un taisnās zarnas iekaisumi,  čūlas, kas var progresēt un izveidot onkoloģiju.

Atbilde ir vienkārša – nepietiekoša kaitīgo vielu izvadīšana. Zinātniski eksperimenti ir pierādījuši, ka, ja no šūnas ir pilnībā izvadīti visi toksīni – šūna dzīvos ilgi. Šūnas atjaunojas, tāpēc ir jādara viss iespējamais katru dienu, lai  zarnu traktā mikroflora būtu nodrošināta ar labvēlīgajām baktērijām un uzturvielu šķelšanās un izvadīšanas process būtu pilnīgs.

Labvēlīgās baktērijas ir jāuzņem katru dienu, jo  nelabvēlīgās no organisma tiek izvadītas tikai pateicoties tam, ka labvēlīgās  nodrošina  attīrīšanos, bet šajā procesā arī labvēlīgās kopā ar nelabvēlīgajām no organisma izvadās, tāpēc tās ir nemitīgi jāatjauno.

zales nem1Pārtika satur ļoti daudz E vielu, konservantu, krāsvielu, irdinātāju, garšas pastiprinātāju. Tās visas nelabvēlīgi ietekmē gremošanu. Izjaukt gremošanas trakta mikrofloras bakterialo līdzsvaru ir ļoti viegli (īpaši ja  lietojāt antibiotikas). Tas atļaus kaitīgajām baktērijām ieņemt  dažādas kuņģa-zarnu trakta daļas un izsaukt kuņģa sāpes, vēdera uzpūšanos, sliktu dūšu, sliktu elpu. Ar katru dienu vairāk pieaug nepieciešamība pēc labvēlīgajām baktērijām, kas rada balansu un aizsargā no slimībām. Probiotiķi cīnās ar kaitīgajām baktērijām, kuras veido gāzes zarnu traktā.

Vienīgais efektīvais veids kā uzturēt labo baktēriju krājumus ir gatavot jogurtu pašam no augstvērtīgām jogurta pagatavošanas baktērijām.  Jogurta sastāvā ietilpst: lactobacillus bulgaricus, streptococcus thermophilius, lactobacillus acidophilus La-5, lactobacillus delbruecki, bifidobacterium Bb 12, kuras ir micelizētas, prebiotiķis- inulīns.

Mājās pagatavots jogurts vienmēr saturēs dzīvas labvēlīgās baktērijas, tas ir ir svaigs un nesatur  konservantus. Video.

Probiotiķi ir dzīvi mikroorganismi, kuri  zarnās uztur pareizu, sabalansētu darbību, mazina saslimšanas iespējas, jo pareizas šķelšanās un uzsūkšanās balansā uz asinsriti nonāk tikai vērtīgās vielas, bet nelabvēlīgās tiek no organisma izvadītas. Uzskata, ka pārāk mazs probiotiķu skaits organismā var izraisīt vēža slimības cilvēka iekšējos orgānos (resnās zarnas vēzis). Paša pagatavots jogurts ir efektīvs resnās zarnas mikrofloras veidošanā, pēc antibiotiku terapijas, disbakteriozes, aizcietējumu gadijumos. Sastāvā ir veselīgi fermenti, vitamīni, organiskas skābes, vielas, kas mazina kaitīgo baktēriju augšanu.  Laktobacilla Acidofilus –  laktozes sašķelšanas fermenta sintēze, kuņģa skābes regulēšana, tauku šķelšana, rauga sēnīšu (Candida albicans) likvidēšana.

jogurts1Daudzi ģimenes ārsti un dietologi atzīst, ka īpaši labus rezultātus veselības uzlabošanai dod  pašgatavots jogurts no baktērijām “ALL-IN-1000®”.
Industriāli ražotie probiotiskie jogurti  tiek termiski apstrādāti, tiem pievieno konservējošas vielas, krāsvielas, biezinātājus, garšas pastiprinātājus utt. lai tādā veidā pagarinātu to uzglabāšanas termiņus, produkts būtu saldāks, krāsaināks, skatienam pievilcīgāks. Šāda apstrāde nogalina lielāko daļu no labvēlīgajām baktērijām un pasliktina pārējo vielu uzsūkšanos. 

 Priekšrocības, kas nāk par labu jūsu veselībai ar labvēlīgajām baktērijām:  

  • slimības izraisošo baktēriju augšana ir ievērojami samazināt! Probiotiskās baktērijas tām rada nelabvēlīgus dzīves apstākļus, un patogēno baktēriju vairošanās iespējas ir traucētas;
  • organisma aizsardzības spējas – imunitāte jūtami uzlabojas (80 % mūsu aizsardzības sistēmas atrodas zarnu gļotādā);
  • labvēlīgās baktērijas mazina alerģiskas reakcijas;
  • labvēlīgās baktērijas fermentē nesagremotos ogļhidrātus;
  • slimības, kas izpaužas ar caurejām, tiek ievērojami ierobežotas vai pavisam novērstas;
  • labvēlīgās baktērijas piedalās vitamīnu sintēzē – uzsūkšanās procesā;
  • tās veicina kālija un magnija uzsūkšanos zarnās;
  • arvien biežāk sastopamās sēnītes Candida albicans simptomi ir  likvidējami;
  • antibiotiku lietošanas gadījumos – pasargā no iznīcības un atjauno zarnu veselīgo mikrofloru;
  • zarnu gļotādas kolonizācija ar Helikobacter pvlori, kas ir atbildīga par kuņģa čūlas un vēža rašanos, ar probiotikām samazinās;
  • patogēnās baktērijas spēj ražot enzīmus, kas piedalās karcinoģenēzē un tādā veidā var veicināt audzēju rašanos. Pētījumi rāda, ka probiotiskās baktērijas šo vielu aktivitāti ievērojami samazina;
  • ar piena cukura nepanesību slimo apmēram 30 % eiropiešu. Tā izraisa biežas caurejas. Laktozi nepanesošām personām jāizvairās uzturā lietot piena produktus, bet tie ir mūsu svarīgākais kalcija avots. Uztura bagātināšana ar probiotiskām baktērijām ievērojami uzlabo piena produktu panesamību.

Veselība sākas no gremošanas trakta. Nemeklē problēmas galvā vai kājās, pārbaudi, kas notiek tavā kuņģī un zarnu traktā.

Tā ir Tava iespēja būt veselam! Probiotiskais jogurts ALL- IN -1000 ir risinājums!!!

Apskati Video kā vienkārši pagatavot jogurtu!